NAS (netwerk opslag)

NAS oftewel Network Attached Storage is een externe schijf dat op een netwerk wordt aangesloten. Dit kan bij u thuis of bij u op kantoor worden gebruikt voor een organisatie.

NAS is een alternatief van opslag in de cloud. Dit is volledig in eigen beheer, je hebt de opslag zelf op locatie staan. U kunt het zien als een eigen miniatuur datacenter. 

NAS apparaten zijn uitgerust met minimaal 2 harde schijven die elkaar continu spiegelen. Hierdoor kunt u bij uitval van een schijf gewoon door blijven werken.  Natuurlijk zorgen wij, dat de schijf zo snel mogelijk vervangen wordt.

Tevens kunnen er ook automatische back-ups van uw computer/ laptop en zelfs uw mobiele apparaten worden gemaakt. Dankzij mogelijkheden als 2-stappen verificatie en encryptie bij bijv. diefstal staan uw back-ups altijd veilig.

Daarnaast kan een NAS nog voor van alles gebruikt worden:

 • Camera beelden direct opslaan vanaf uw netwerk
 • Werken in software die u direct op uw NAS draait
 • Hosten van websites/ webshops
 • Delen van data
 • Streamen van 4K video’s

Hulp nodig met het uitzoeken van de juiste NAS voor uw bedrijf?

Bent u geen fan van de cloud en wilt u zelf uw gegevens bij de hand houden, dan is een NAS een perfect alternatief. Weet u nog niet of u lieveronline back-ups wilt maken en heeft u advies nodig? Neem dancontactmet ons op, dan kunnen wij u voorzien van advies om de juiste keuze te maken.

nas

- Hoe gaan wij te werk?

Stuur ons een bericht

  Veel gestelde vragen

  Een NAS verzorgt een lokale opslaglocatie die vervolgens voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, denk hierbij aan het maken van backups, streamen van media, het opslaan van camera beelden en nog veel meer. Wilt u weten of een NAS voor uw situatie de juiste oplossing is? Neem dan contact op.
  NAS staat voor 'Network Attached Storage', oftewel een apparaat gemaakt voor opslag van uw bestanden en media dat via uw lokale netwerk is aangesloten.