Een authenticator app instellen

Moet u voor een applicatie Twee Factor Authenticatie (2FA) instellen?

Op deze pagina nemen we alle stappen door om dit in te stellen op uw mobiele telefoon. Voor u begint heeft u het volgende nodig:

  • De QR code van de app of website waar u de 2FA voor wilt instellen
  • Uw mobiele telefoon
Beveiligen met een Authenticator app

Voor veel applicaties kunt u kiezen welke Authenticatie app u wilt gaan gebruiken. Veelgebruikte apps zijn Microsoft Authenticator of Google Authenticator. Download een van deze 2 apps uit de Google Play Store (Android) of de App Store (Apple) op uw telefoon.

Microsoft Authenticator twee staps verificatie versie22222

 

Heeft u gekozen voor Microsoft Authenticator? Ga dan hier verder.
Scroll voor Google Authenticator verder naar beneden.

 

msa1

Stap 1 – Zodra u de App heeft geinstalleerd uit de App of Play Store kunt u de App openen. Klik in het openingsscherm op ‘Accept’.

msa2

 

Stap 2 – Klik in het volgende scherm op ‘Continue’

msa3

 

Stap 3 – In het volgende scherm kunt u 3 keuzes maken.

  • Klik op ‘Skip’ rechts bovenin, om direct naar het startscherm te gaan
  • Klik op ‘Sign in with Microsoft’ om uw Microsoft account toe te voegen
  • Klik op ‘Scan a QR code’ om direct te beginnen met scannen zonder account

Klik op ‘Scan a QR code’ om door te gaan.

msa4

 

Stap 4 – Zodra u gaat scannen wordt er toestemming gevraagd om de camera van uw telefoon te gebruiken, kies hier voor ‘Allow/ Toestaan’ of ‘Tijdens gebruik van de app’. Maak vervolgens de scan met uw camera door de camera op de QR code te richten.

msa5

msa6

 

Klaar! Uw security code is nu toegevoegd aan de Microsoft Authenticator app en u kunt het proces hervatten in de app die om de 2FA vroeg.

Heeft u in Stap 3 voor ‘Skip’ of  ‘Sign in with Microsoft’ gekozen bent u direct in het startscherm terecht gekomen, hier kunt u rechts bovenin op de + klikken om een QR code te scannen.

msa7

Kies daarna voor de juiste account. Alle applicaties die niet van Microsoft zijn, zoals bijvoorbeeld 3CX of een 2FA code voor een website kunt u toevoegen met ‘Other account’.

msa8

Volg nu de stappen vanaf Stap 4 om de QR code te scannen en het proces te voltooien.

 

Als u Google Authenticator wilt gebruiken gaat u hier verder.

 

ga1

Stap 1 – Zodra u de App heeft geinstalleerd uit de App of Play Store kunt u de App openen. Klik in het openingsscherm op ‘Get started’.

ga2

Stap 2 – Log in het volgende scherm in met uw Google account, of kies voor ‘Use Google Authenticator without an account’ om door te gaan zonder in te loggen.

ga3

 

Stap 3 – Klik in het volgende scherm op ‘Add a code’.

ga4

Stap 4 – Klik op ‘Scan a QR code’

ga5

Stap 5 – Geef toestemming om de camera te gebruiken door op ‘Allow’ of ‘Tijdens gebruik van de app’ te klikken. Richt daarna uw camera op de QR code.

ga6
ga7

 

Klaar! De security code is nu toegevoegd aan Google Authenticator. U kunt het proces hervatten in de app of website die om de 2FA vroeg.